De winnaars Wishes & Weddings 2013

Marco en Mascha! Ik zie ze nog staan. Op het podium, een tikje nerveus, in de finale van het Wishes Event eind november 2013, nadat zij al een flinke groep deelnemers achter zich hadden gelaten in de race naar die hoofdprijs. Die cheque ter waarde van EUR 10.000,00 vrij te besteden aan alle denkbare items voor hun droombruiloft. Samen met twee andere bruidsparen was het wachten op de ontknoping.

And the winners are: …

En nu waren we hier. Ruim 9 maanden verder. Op het strand van Almere. Liefde die samenkomt en bekrachtigd gaat worden op deze plek. De wind mild. Zo mild dat de geur van verse koffie en hapjes in de oven nog verleidelijk langs je neusvleugels strelen. Een romantisch prieeltje, zonneschijn en alles piekfijn geregeld. De gasten ontspannen aan een drankje, terwijl trouwambtenaar Joanne van Littooij het verzoek uitspreekt om plaats te gaan nemen. De ceremonie gaat beginnen. Professioneel ceremoniemeester Jenny de Groot heeft het overzicht en straalt rust uit. Het is goed.

Het bruidspaar zal zo entree gaan maken en als iedereen aandachtig zit zet ik het nummer in wat we, samen met Marco en Mascha, hebben gekozen: ‘Just The Way You Are’ van Bruno Mars in live akoestische versie.

Flexibel en verrassend

Wat er dan gebeurt is in geen planning te verzinnen. Geplaagd door plankenkoorts kan zoon Dylan niet anders dan nog even gaan voor een sanitaire stop. Dit terwijl de muziek al is ingezet en de gasten hoopvol het gangpad in turen. Live muziek en improvisatie zorgen ervoor dat er geen moment gedacht kan worden dat wat er zich afspeelt niet volgens draaiboek is. Door nog twee refreinen toe te voegen aan de song hebben we ongemerkt tijd ‘gewonnen’ en kan alles volgens plan verder gaan. Een zangeres tijdens de ceremonie kan zo haar voordelen hebben.

Als Marco samen met de twee prachtige kinderen over de loper is gekomen, als een ware ‘dressman’ recht vanaf de catwalk, is het wachten op Mascha die door haar vader wordt weggegeven. Wat is dat toch met die vrouwen die een soort engelenstatus verkrijgen wanneer ze in hun trouwjurk verschijnen aan het publiek? Even zet ze de tijd stil…

Joanne doet werkelijk een schitterende ceremonie en betrekt daarbij ook nog de getuigen van beide zijden voor een persoonlijke bijdrage in de vorm van een verbale getuigenis. Alle aandacht is voor het verhaal. Het persoonlijke verhaal verteld door de ogen van de beste vriend van Marco, verteld door de beste vriendin van Mascha. De parallellen en de treffende tegenspraken spreken bij een ieder tot de verbeelding. Want het bruidspaar kan de vertelling slechts beamen. De lach, een serieuze toon, de vriendschap tot in het oneindige. Trouwen is ook dit. Heel bijzonder om te mogen voelen.

Yes we do

Het JA-woord wordt overtuigd uitgesproken. Niets dat nog zal wijzigen, gevolgd door een stevige klap met de hamer. Joanne heeft hiervoor haar meest charmante sidekick ingezet, de 4-jarige dochter van Marco en Mascha!

Tijdens het tekenen voer ik mijn eigen versie op van Lykke Li – ‘I Follow Rivers’ en als afsluiter een aangepaste uitvoering van het nummer van David Guetta ft. Kelly Rowland ‘When Love Takes Over’.

Het bruidspaar heeft een eigen verhaal bij de muziek en voelden de sfeer versterkt bij hun unieke versies in samenzijn met familie en vrienden. Nu, maar ook steeds daarna als de muziek weer klinkt.

Bedankt dat ik jullie heb mogen leren kennen Marco en Mascha! Jullie waren duidelijk al winnaars van elkaar, maar nu nog inniger in liefde verenigd!!! En ook bedankt professioneel team rondom de hele bruiloft voor de fijne samenwerking. Hier deel van mogen uitmaken is een echt genot.

De bijgevoegde sfeervolle foto’s zijn gemaakt door Brigitte Hielkema van Bibifotografie.

Mascha & Marco

Mascha&Marco_feest_79 klein

Mascha&Marco_ceremonie_38 klein

Mascha&Marco_ceremonie_262 klein

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie