Weddingsongs op Bonaire

Het blijft iets heel bijzonders. Het bijwonen van het moment dat twee mensen in de echt worden verbonden ten overstaan van hun naaste familie en vrienden.

Een week geleden trouwden Inge en & Bas. Zij kozen daarvoor geen standaard locatie, maar het plaatsje Rincon op het Caribische Bonaire.

Voor Inge & Bas geen onbekend gebied daar ze er zelf wonen. Voor deze bijzondere gebeurtenis hadden ze zowel vrienden en familie uit Nederland als van de Antillen uitgenodigd. Het was een gezellige club mensen die elkaar al voor de bruiloft ontmoet had op dit mooie eiland.

De ceremonie en het feest vonden plaats in een lokaal restaurant gelegen op een heuvel. Kleurrijk gedecoreerd en rondom uitzicht over het heuvellandschap van Bonaire. Het warme weer met een lekker briesje complimenteerde bruid Inge in haar mooie bruidsjurk uit Curaçao alsof het op bestelling was.

Het was nog even spannend of de ceremonie in de open lucht kon plaatsvinden, want er was wat regen voorspeld. Gelukkig bleef de regen uit. De ceremonie kreeg een extra persoonlijk tintje doordat de trouwambtenaar Inge’s eigen tante was. Het mooie verhaal over de liefdesgeschiedenis van Inge & Bas en andere persoonlijke verhalen, maakten dit sprookjeshuwelijk helemaal af.

In de avond verzorgde ik met Richard Beukelaar de muziek. Hierin werden we bijgestaan door lokale muzikanten Eduard de Vries (saxofoon) en Gabriel Mercera (Cajón). Dit wilde het bruidspaar graag en doordat het goede muzikanten zijn, ging dit heel makkelijk. De live muziek wisselde zich af met de DJ, dit sloot goed op elkaar aan waardoor de gasten muzikaal in alle behoeften vervuld werden.

Inge & Bas hadden nog een aantal verzoekjes ingediend. Hieruit heb ik er twee gekozen en ingestudeerd. Op het nummer ‘Dad’ van K’s Choice dansten zowel Inge als Bas met hun vader. Het nummer Vriend (K3) was erg speciaal voor Inge en haar hartsvriendin Esther. K3 gaat normaal gesproken tegen ieder instinct van een muzikant in. In dit geval betekende het nummer zoveel voor Inge en Esther dat het niet overgeslagen kon worden. Esther kon haar tranen niet bedwingen…

Het was een prachtig feest, iedereen heeft met volle teugen genoten en voor mij was het dan ook een grote eer om daaraan mijn muzikale aandeel te mogen leveren.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Weddingsongs op Bonaire

2 Responses

 1. Lieve Linda en Richard,
  op 11-12-13 zijn wij in de echt verbonden. Dat dit een byzondere dag zou worden wisten we. Het was meer dan we hadden mogen dromen.
  De ceremonie was fantastisch, het eten was uitstekend, het was zo byzonder om alle vrienden en familie erbij te mogen hebben en om samen van de DJ en het geweldige optreden van jullie te genieten.
  Wij willen jullie nogmaals bedanken voor de geweldige bijdrage aan deze byzonder mooie dag(en avond) en eigenlijk ook voor de gehele week.
  Het was fijn jullie te leren kennen en hopelijk zien we jullie nog eens terug op BONAIRE!!!

  Bas en Inge 25 december, 2013 at 12:37 #
  • Lieve Bas & Inge,

   Bedankt voor jullie lovende reactie. Het mag voor zich spreken dat we Bonaire in ons hart gesloten hebben, voornamelijk door jullie als prachtig gastbruidspaar!

   Liefs Linda

   Linda 26 december, 2013 at 13:15 #

Geef een reactie