Een bijzondere trouwdag

Huwelijksverjaardag

De dag van je huwelijksvoltrekking blijft altijd een heel bijzondere dag. Niet in de laatste plaats omdat je deze dag tot in lengte van dagen zult gaan hervieren. Het is de dag die naast de verbinding in de echt allerlei mooie titels krijgt naarmate de jaren vorderen. De zogenaamde huwelijksverjaardag. Niet alleen de jubilea. Het koperen, zilveren en gouden huwelijk klinken bij de meesten van ons wel herkenbaar. Maar wist je dat nagenoeg ELK jaar een eigen benaming heeft?- Ik wist dat bijvoorbeeld niet en moest dan ook even gniffelen toen ik via Wikipedia de lijst van de huwelijksjubilea oplas.

Wordt hier echt iets mee gedaan? Het ‘wollen’ of ‘Saffieren’ huwelijk?

Wat is jullie trouwdag dit jaar? Blik?- Kant misschien?

Comment

Het zou leuk zijn als je dit hieronder achterlaat in de comments. Daar kunnen we wat van leren EN dan kan ik jullie de volgende keer met de bijbehorende titulatuur feliciteren!

Bijzondere trouwdag

Een van de redenen waarom ik begon aan deze blog dat ik een bericht ‘The Guardian’ voorbij zag komen van het vandaag voltrokken massahuwelijk vanuit de ‘Moon-sekte’. Het betrof de volgers van een kerk opgericht in 1954 en geleid door leider Sun Myung Moon tot aan zijn dood in september 2012. De kerk is ook bekend onder de naam ‘De Verenigingskerk’. Deze leider hield er opvallende ideeën op na. Zo koppelde hij binnen de kerk de echtparen veelal persoonlijk en was hij van mening dat romantische liefde zou leiden tot overspeligheid, foute matching en disfunctionele maatschappijen. Het komt dus regelmatig voor dat mensen aan elkaar gekoppeld worden, maar elkaars spreektaal totaal niet machtig zijn. Ik wist niet wat ik las!

In 1982 werd Moon veroordeeld tot 13 maanden celstraf in de VS voor belastingfraude en hieraan gerelateerde misdrijven. Hij bouwde een miljardenimperium op met nieuwsmediabedrijven en kon hij de presidenten Nixon, Reagan en George H.W. Bush tot zijn vrienden rekenen.

Bijna 4000 bruidsparen

Massahuwelijken is deze kerk al sinds de vroege 60’s niet meer vreemd en lieten nu zo’n 4000 koppels hun huwelijk inzegenen door de vrouw van wijlen Moon. Dit gebeurde voor de derde keer sinds het overlijden van de omstreden Moon.

Hak Ja Han Moon (72), de weduwe van Sun Myung, sprak de kosmische heilige zegen uit over de 3.800 bruidsparen in Kapyong in de hoofdstad Seoel. Een deel van deze stellen had elkaar tot een paar dagen geleden nog nooit ontmoet. Zo’n 800 paren lieten zich namelijk vier dagen eerder matchen bij een verlovingsceremonie. De meeste deelnemers lieten hun geloften hernieuwen. Tijdens de ceremonie waren naar verluidt ca. 20.000 koppels uit 194 landen per internetstream verbonden.

Bekijk hier de video:

Dat wordt een massaal Katoenen huwelijk volgend jaar…

Wat heerlijk dat jullie gewoon je eigen dag en je eigen ceremonie hebben he?

Tags: , , , , , ,

Een bijzondere trouwdag

One Response

 1. Voor ons was dit echt een meerwaarde op onze bruiloft! Wat kan linda mooi zingen…. echt fantastisch!
  Heel de aanloop naar onze dag was het contact ook super goed verzorgd, en onze wensen werden dan ook verwerkt in de gekozen nummers! Kortom, heel goed!

  Ik zou dit zeker aanraden aan bekenden.. dan wel niet bekenden!!

  Thnx again Linda (&Dyan) ;)

  Veel geluk en liefde..

  Jelle en Susan 29-05-2015 12 juli, 2015 at 17:09 #

Geef een reactie